-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:8095 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:5

براي خود سازي و معنويت چه كنيم؟ راههاي دست يابي توفيق براي نماز شب را بيان كنيد؟

اسلام هركسي را مسئول اعمال و رفتار خود ميداند و بر اين اساس دستور اكيد به خود سازي ميدهد هيچ كس مسئوليت اعمال و رفتار خود را نميتواند برگردن ديگران بياندازد. اگر نيكي كند به خود او باز ميگردد و اگر بدي هم كند گريبانگير شخص او خواهد بود. حضرت امير (ع) ميفرمايند:علمّوا انفسكم و أهل بيتكم الخير[15] ؛ به خود و خانوادهتان نيكي بيآموزيد.

و قرآن ميفرمايد: يا ايها الذين آمنوا قوا انفسكم و اهليكم ناراً و تودها الناس و الحجار؛[16] اي انسان هايي كه ايمان آوردهايد خود و خانواده خويش را از آتشي كه هيزم آن انسانها و سنگها است حفظ كنيد.

براي خود سازي به چند نكته بايد توجه كنيم:

1 ـ خدا را ناظر اعمال خويش بدانيم:

اگر كسي خدا را برخود شاهد و ناظر بداند و خود را در محضر خدا بداند و واقعاً به اين مطلب اعتقاد پيدا كند هرگز دست به گناه و آلودگيها نميآلايد كسي كه در برابر ديدگان مردم گناه نميكند قطعاً در برابر ديدگان خدا خود را از گناه حفظ ميكند. كسي كه اعتقاد دارد بهواللّه شهيد علي ما تعملون.[17] و بههو معكم اينما كنتم واللّه بما تعملون بصير.[18] خدا شاهد بر عملهاي شما است و او با شما است هر كجا كه باشيد و خدا به عملهاي شما آگاه است، هرگز به دنبال گناه نميرود.

امير المؤمنين (ع) ميفرمايد: خدا رحمت كند انساني را كه هميشه پروردگارش را در نظر داشته باشد از گناه كناره گيرد و باخواهش دل بجنگد و آرزوي دنيايي خود را تكذيب كند آن انساني كه نفس سر كش خود را با تقوا و پرهيز كاري مهار كند و با لگام ترس از پروردگار برد هانش دهنه زند و مهارش را به سوي طاعت و فرمان برداري خدا كشاند و از نافرماني و معصيت بازش دارد.7[19]

2 ـ صفات بد و خوب خود را بسنجد و درصد و مقدار آنها را محاسبه كند و در صدد زدودن صفات بد بر آيد و صفات خوب را جايگزين آنها كند. و به تعبير ديگر نقاط ضعف و قوت خويش را بررسي كند و آنها را تعديل كند. اگر حسود است در صدد رفع آن برآيد اگر تكبر و خود خواهي دارد يا طمع وحرص دارد يا عيب جويي ميكند يادنيا را بيش از اندازه دوست دارد يا انسانهاي بد را دوست دارد؛ ولي انسانهاي خوب را دوست ندارد آنها را رفع نمايد؛ زيرااينها همه از صفات رذيله و پستي است كه ممكن است انسان گرفتار آنها باشد. كسي كه در صدد خود سازي بر ميآيد بايد اين صفات مذموم را از خود دور كند، مثلاً با تواضع كردن تكبر را از خود دور كند، در راه اطاعت خدا خود را به زحمت بياندازد براي كمك به پيچار گان و نياز مندان فعاليت كند، براي عبادت نيمه شب برخيزد و به را زونياز مشغول شود. تحمل مشقت ها در راه خدا باعث ميشود كه خود خواهي از او رخت بربندد و خدا خواه شود.

3ـ تمام همّت خويش را در ترك گناه قرار دهد. مواضب خود باشد كه شهوت راني، چشم چراني، نگاه به فيلمهاي مستهجن نكند و از گوش دادن به موسيقيهاي حرام اجتناب كند. اگر بتواند بر خود مسلط بشود و جلوي اين معاصي را بگيرد گام بزرگي در خود سازي برداشته و در نتيجه توفيق نماز شب خواندن نيز پيدا مي كند. در روايت آمده است كسي كه گناه بكند از نماز شب محروم ميشود و توفيق آن را نمييابد.8[20]

[15]سيد حسين اسحاقي، سلوك علوي، ص28، به نقل از در المنثور ج6،ص144.

[16]تحريم (66) آية 16.

[17]آل عمران (3) آية 98.

[18]حديد (57) آية 4.

[19]كافي، ج8، ص172.

[20]بحار الانوار، ج80، ص127.

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.